Ora de Net lansează competiția „Gândirea critică în era digitală. Stop știrilor false!”

Conform unui sondaj realizat de Organizația Salvați Copiii în primăvara anului 2020, mediul online reprezintă principala sursă de informare pentru copii: site-uri de știri, rețele de socializare, bloguri și vloguri (Youtube). 46.7% dintre copii au afirmat că verifică veridicitatea informațiilor găsite online uneori, rar sau niciodată.

Pentru a sprijini elevii să învețe despre fenomenul știrilor false și să își dezvolte abilitatea de a căuta și filtra corect informația, Organizația Salvați Copiii invită toate cadrele didactice și elevii din ciclul gimnazial și liceal din România să se alăture inițiativei „Gândirea critică în era digitală. Stop știrilor false!”

Competiția școlară „Gândirea critică în era digitală. Stop știrilor false!” este o inițiativă națională lansată în cadrul programului european Ora de Net, în parteneriat cu Orange România.

Pentru a reduce și combate fenomenul știrilor false, echipa Ora de Net pune la dispoziția cadrelor didactice un pachet de resurse care conține un material video educațional, cât și ghiduri de lucru și pachete de activități Perioada de desfășurare a campaniei se încheie la data de 11 decembrie 2020, iar cadrele didactice și elevii ce aleg să participe vor avea șansa să câștige echipamente IT necesare procesului educațional.

Mai mult, cadrele didactice care doresc să primească adeverințe ce atestă implicarea lor sunt invitate să urmeze procedura menționată în regulamentul inițiativei. Acestea vor fi distribuite în format exclusiv electronic.