Creșterea semnificativă a utilizării dispozitivelor mobile, în special în rândul copiilor, alături de proliferarea rețelelor sociale, varietatea aplicațiilor și costul relativ redus al Internetului, aduce provocări permanente atât pentru copii, dar și pentru părinți. De aceea, din 2008, derulăm Ora de Net, un program european unic în România care promovează utilizarea utilă, sigură și creativă a Internetului de către copii și tineri. În cadrul acestui program ne dorim să oferim părinților, cadrelor didactice și autorităților informații și resurse relevante și actuale pentru a înțelege mai clar modul în care tinerii aleg să interacționeze cu mediul online, ce le place, ce le este folositor și, totodată, ce este neplăcut sau inconfortabil pentru ei.

Prin urmare, lansăm adolescenților invitația de a participa la studiul Tinerii și Netul. Răspunsurile acestora sunt extrem de importante pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine situația națională și pentru a putea crea o imagine complexă, de ansamblu, a felului în care tinerii văd Internetul. Rezultatele studiului vor fi făcute publice și vor fi diseminate în rândul persoanelor și autorităților cu putere de decizie.

Vă invităm să ne ajutați în acest demers completând sau promovând în rândul adolescenților acest chestionar. Completarea acestuia durează aproximativ 20 de minute, iar majoritatea întrebărilor sunt simple, oferind variante de răspuns care trebuie doar bifate. Persoanele care completează 100% chestionarul au șansa să câștige un laptop sau o tabletă.

Mai multe detalii aici: Regulament.