Salvați Copiii România, prin echipa proiectului Sigur.Info, a participat la ediția din acest an a competiției de proiecte lansată de Fundația Orange, "Lumea prin culoare și sunet", competiție ce se adresează organizațiilor care doresc să implementeze proiecte inovatoare, în special cu ajutorul tehnologiilor digitale în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere, de vorbire și de auz.

Organizația Salvați Copiii s-a numărat printre câștigătorii din acest an, propunând un proiect de educație digitală și integrare socială cu ajutorul noilor tehnologii pentru copiii cu deficiențe de vedere incluși într-una din unitățile de învățământ speciale aflate în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Buzău, Târgu Frumos și Arad.

Proiectul E-sight, propus de Salvați Copiii, se derulează pe parcursul unui an de zile și cuprinde o serie de activități prin care copiii vor beneficia de resurse educaționale adaptate nevoilor speciale de învățare, workshopuri pentru dezvoltare personală și implicarea într- o serie de sesiuni organizate în colaborare cu angajați Orange, în cadrul cărora vor discuta despre oportunitățile de integrare în societate și acces pe piața muncii.

O platformă online adaptată persoanelor nevăzătoare va fi dezvoltată special în cadrul proiectului și va cuprinde resurse relevante și aplicații create pentru a îi sprijini pe copii în activitățile lor zilnice. Ea va reprezenta, totodată, și spațiul în care resursele sau proiectele propuse de copii vor fi prezentate public și puse la dispoziția celorlalți, va facilita interacțiunea dintre copiii, voluntarii și angajații Orange implicați în proiect, devenind o comunitate care va încuraja schimbul de idei și comunicarea.

Pentru a îmbunătăți nivelul de conștientizare în rândul publicului cu privire la dificultățile pe care copiii nevăzători le întâmpină constant, la finalul proiectului, Salvați Copiii va lansa un documentar care va ilustra aspecte din viața copiilor cu deficiențe de vedere.

Prin acest parteneriat, Salvați Copiii și Fundația Orange marchează o nouă etapă a colaborării începute în anul 2012, prin care și-au propus să contribuie la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu deficiențe de vedere sau de auz și la integrarea socială a acestora.