Proiectul Sigur.info a fost declarat Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul educației în cadrul Galei Naționale a Voluntariatului organizată de Federația Volum. Le mulțumim pentru implicare tuturor voluntarilor Sigur.info pentru că ideile, contribuțiile și timpul acordat de ei au generat un proiect de succes pentru educarea copiilor în scopul navigării sigure pe Internet.
Gala Naționala a Voluntarilor este singura competiție naională care aduce voluntariatul în atenția publicului larg și a mass-mediei, premiind voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari și centrele de voluntariat din întreaga țară.
Evenimentul ofera o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor din întreaga țară care își dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-și dezvolta comunitățile.
Pentru implementarea programului de voluntariat Sigur.info la nivel național ne bucurăm de implicarea a peste 500 de voluntari activi care își desfășoară activitatea în Centrele de Voluntariat Sigur.info din București, Iași, Timișoara, Constanța, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Neamț, Brașov, Arad, Galați, Ploiești, Fetești, Suceava și, începând cu luna octombrie a acestui an, ni s-au alăturat voluntari în Oradea. Pe lângă cele 14 Centre de Voluntariat coordonate de către un lider local, au fost susținute activități educaționale de peste 700 de voluntari din 75 de orașe astfel că în decursul anului școlar 2012-2013 am reușit să acoperim 35 de județe în care au fost derulate activități de educație online. În cadrul proiectului Esign, adaptarea proiectului Sigur.info la nevoile copiilor hipoacuzici și cu deficiente de auz, au fost implicați aproximativ 100 de voluntari elevi, studenți și cadre didactice în alte 12 orașe, toate în care există școli pentru deficienți de auz.
Voluntarii Sigur.info sunt tineri adolescenți și cadre didactice interesate de educația online și lucreză în strânsă colaborare cu părinții și profesorii care doresc să le fie permanent aproape micuților când sunt în plin proces de descoperire a fascinantei lumi virtuale, când aceștia se bucură de noi experiențe online sau vor să știe ce e de făcut atunci când tinerii au nevoie de susținere, când trebuie să depășească o situație neplăcută generată în mediul vitual și cum să îi direcționeze spre componenta educațională a Internetului.
Cei peste 1200 de voluntari înscriși în proiect au reușit să informeze pe parcursul perioadei ianuarie-iunie 2013 peste 1.800 de preșcolari, 10.500 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, 16.000 de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, 5.500 de părinți și 1.500 de cadre didactice.
Pentru mai multe detalii privind componenta de voluntariat din cadrul proiectului vă invităm să accesați acest link.