Salvaţi Copiii România a marcat Ziua Siguranţei pe Internet 2014, printr-un eveniment în care a fost lansat ghidul şcolar dezvoltat de către Sigur.Info şi avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru utilizarea la orele de clasă de către cadrele didactice.

Ghidul Şcolar conţine atât informaţii teoretice cât şi aplicaţii practice pentru a promova utilizarea în siguranţă a Internetului de către elevi. Scopul ghidului este acela de a furniza resurse uşor de înţeles cadrelor didactice şi adulţilor care doresc să lucreze cu copiii şi tinerii pe tematica utilizării sigure și eficiente a Internetului. Aspectele teoretice sunt întărite de aplicaţii practice care nu necesită utilizarea calculatorului sau tehnologiilor avansate.

Având în vedere cele mai recente rezultate ale cercetărilor europene, dar şi cazurile primite la linia de consiliere Internet Helpline, Ghidul Şcolar a fost considerat o necesitate. Cercetarea NET CHILDREN GO MOBILE, lansată în 2014, a dezvăluit că 9% dintre copiii români folosesc smartphone-uri în clasă, 20% colaboreaza cu alţi elevi pe Internet, iar 27% folosesc Internetul pentru căutări de materiale.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate şi concluziile atelierelor de lucru desfăşurate în paralel cu elevi şi profesori, pe tema "Împreună facem Internetul mai bun." Atelierele au fost moderate de echipe formate din reprezentanţi Salvaţi Copiii şi reprezentanţi BitDefender, UPC şi Orange România.

Ghidul poate fi descărcat de la adresa [de inserat link dupa ce resursa e urcata].