În România, există peste 9.500.000 de utilizatori ai rețelei sociale Facebook. Dintre aceștia 9,24% sunt copii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, 21,47% tineri între 18 și 24 ani, iar 26,83% persoane între 25 și 34 de ani. Mai mult decât atât, rata de adopție a Facebook este de aproape 93,19% în rândul persoanelor cu vârste între 15 și 24 de ani.*

Utilizatorii folosesc Facebook pentru a împărtăși cu ceilalți poveștile lor, felul în care ei văd lumea și pentru a fi în contact cu prietenii, familia și apropiații. Aceste oportunități sunt foarte atractive pentru tineri care își dublează de multe ori activitatea din viața reală în spațiul online. Însă, utilizarea frecventă și interacțiunea crescută pe rețelele sociale, fără o informare prealabilă adecvată poate duce la situații de risc precum cyberbullying-ul, înstrăinarea datelor personale sau crearea unei imagini online defăimătoare.

Prin urmare, Facebook și Ora de Net au încheiat un parteneriat prin care doresc să ofere resurse educaționale și protecție copiilor și tinerilor în mediul online. Printre beneficiile pe care le aduce acest parteneriat se numără faptul că permite accesul direct al consilierilor liniei ctrl_AJUTOR la echipa de suport a Facebook pentru a raporta şi rezolva rapid cazuri grave ce vizează rețeaua de socializare. De asemenea, are loc lansarea resursei „Gândește-te bine înainte să distribui” care se poate regăsi atât pe websitul Ora de Net, cât și în Centrul de Siguranță Facebook.

* Conform Facebrands http://www.facebrands.ro/demografice.html.