În şcolile din România, în mod repetat, 1 din 4 copii este umilit, iar 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, potrivit unui studiu naţional despre fenomenul de bullying, realizat de organizaţia Salvaţi Copiii în 2016. Mai mult decât atât, 73% din copii declară au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, iar 69% în mediul online.

Pentru a conştientiza efectele pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, echipa Ora de Net invită toţi elevii şi profesorii din România să se alăture concursului “Fără ură, cu toleranţă”. Având în vedere impactul emoțional, social și cognitiv pe care bullying-ul în poate avea asupra dezvoltării psihologice a copiilor, considerăm acest demers unul de mare importanță.

Competiția „Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă națională lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii și susţinută de Ministerul Educației Naţionale. La concurs, care se va derula în perioada 7 februarie – 24 martie 2017, pot participa elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi pagina concursului aici