Ce este #ConținutOnlinePozitiv?

Conținut digital adresat copiilor care le permite acestora să învețe, să creeze, să se bucure, să dezvolte o perspectivă pozitivă despre ei înșiși. Acesta promovează și respectul pentru identitatea lor, sporește participarea în comunitate și îi încurajează să producă și să distribuie propriul conținut online pozitiv.

Campania Positive Online Content

Este o iniţiativă lansată de către reţeaua INSAFE – Coordonatorul Centrelor de Siguranţă Online din Europa şi de reţeaua tematică, POSCON (Positive Online Content and Services for Children in Europe).

Scopul campaniei derulate în perioada 25-29 septembrie 2017 este acela de a promova experienţe online pozitive şi să încurajeze dezvoltarea de noi resurse şi servicii care pornesc de la nevoile copiilor. În acest sens a fost dezvoltată o listă de criterii adresată părinţilor, profesorilor şi, mai ales, dezvoltatorilor de conţinut digital şi producătorilor.

Plecând de la aceste criterii în dezvoltare unui conţinut online sau a unui serviciu digital, dezvoltatorii se pot asigura că produsul serveşte scopului de înbunătăţire a experienţei copiilor şi creează un mediu sigur din punct de vedere al conţinutului, contactului, comportamentului şi considerentelor comerciale. De asemenea, lista poate servi părinţilor şi educatorilor în selectarea conţinuturilor adecvate copiilor.

Vă invităm să exploraţi resursele disponibile pe platforma europeană dedicată acestei campanii Positive Online Content.

Accesaţi lista de criterii în limba română.