În săptămâna 22-26 mai, în cadrul programului național “Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, Organizația Salvați Copiii a derulat în colaborare cu Orange și Școala de Valori, ateliere digitale pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani pe tema ,,Un internet mai bun”.

200 de elevi bucureșteni au învățat, prin intermediul unor metode de lucru non-formale și prin utilizarea unor resurse digitale, cum să acceseze într-un mod responsabil internetul, care sunt aspectele de care trebuie să se ferească atunci când navighează pe internet şi cum pot contribui, fiecare dintre ei, la crearea unui mediu online sigur. Totodată, cei mici au identificat oportunitățile de dezvoltare pe care universul online le oferă.

Atelierele din acest an au încurajat folosirea noilor tehnologii în procesul educațional, interacțiunea și lucrul în echipă, ele fiind susținute de traineri specializați de la Salvați Copiii și de tineri adolescenți facilitatori din cadrul Școlii de Valori, într-un sistem peer to peer.