Tumblr

Tumblr este o rețea socială și o platformă de microblogging care dă utilizatorilor posibilitatea să posteze imagini, clipuri audio sau video, comentarii și texte pe un website. Utilizatorii au opțiunea de a-i urmări pe ceilalți și profilele pot fi publice sau private. Tumblr înregistreaza în prezent un număr de 280 de milioane de utilizatori.

Securitate Tumblr

Tumblr are o politică foarte clară atunci când vine vorba de securitate și confidențialitate: “În mod implicit, orice postare prin intermediul serviciului este publică, conținutul fiind postat astfel încât oricine are acces la el. Deși furnizăm instrumente ca bloguri protejate prin parolă, care permit postarea în mod privat, orice conținut încărcat este accesibil în mod public, în afară de cazul în care a fost selectată o altă opțiune.”

Din păcate, un blog protejat prin parola nu este ușor accesibil. Utilizatorii sunt nevoiți să seteze un blog secundar dacă doresc să folosească această opțiune. Blogul principal, creat atunci când se face înregistrarea pe Tumblr, nu poate fi protejat prin parolă și este, prin urmare, public, cu excepția postării în mod privat – opțiune care înseamnă că doar deținătorul blogului poate vedea postarea.

Pentru a crea un blog secundar, protejat prin parola, trebuie să:

  • Dai click pe meniul din partea dreapta sus a dashboard-ului.
  • Selectezi “create new blogs”
  • Bifează căsuța “Password protect this blog”
  • Poți mai apoi împărtăși parola cu cei care doresc să vă vizualizeze blogul.