Totul despre a fi single

A fi singur poate fi uneori o binecuvântare, alteori un blestem, depinde mult de cum alegi să privești situația. Ține minte că este important să nu sacrifici lucrurile pe care ți le dorești doar pentru a avea o relație. Nu te gândi la o relație ca la o cerință obligatorie pe care trebuie musai să o bifezi pe lista ta.

Gândește-te puțin la cercul tău de prieteni, la colegii și la cunoștințele tale, sunt șanse mari ca mulți dintre ei să nu fie într-o relație. În plus, trebuie să reții că nu toate relațiile sunt sănătoase. Doar pentru că cineva are un partener, asta nu înseamnă că totul e minunat în relație – peste tot există provocări și faptul de a avea o prietenă sau prieten nu face automat ca viața să fie perfectă. Se schimbă cumva părerea pe care o ai despre tine atunci când eşti într-o relaţie?

Prietenii buni sunt alături de tine, indiferent de statusul relaţiei tale

A fi “single” nu echivalează cu a fi singur. Atunci când nu ești într-o relație ai mai multe oportunități de a face lucruri diferite și de a cunoaște oameni noi. Chiar dacă nu ești cea mai sociabilă persoană, acesta este un moment potrivit să-ți exersezi abilitățile de relaționare. Află mai multe despre cum poți cunoaște oameni noi şi fii optimist. După mai multe experienţe, vei învăţa ce ai nevoie într-o relaţie, cum poţi să oferi şi când este momentul să termini ceva ce nu este potrivit pentru tine. Tu ceri ajutorul prietenilor apropiaţi atunci când treci printr-o etapă dificilă?

Nu sacrifica lucrurile pe care ti le dorești

A fi într-o relație poate părea o idee cool și atunci când cunoști persoana potrivită poate fi o experiență chiar frumoasă. Aminteşte-ţi că ceea ce vezi în filme nu este realitatea completă. În acelaşi timp, fiecare relaţie este diferită, tu vei acţiona diferit în relaţii diferite aşa că devine esenţial ca tu să alegi cât mai conştient ce este potrivit pentru tine, în fiecare moment al vieţii tale. Este important să nu te concentrezi doar pe a avea o relație şi să iți aminteşti adevăratele lucruri importante – de a te simți bine și de a construi o conexiune pozitivă cu altcineva. Încearcă să nu sacrifici ceea ce ești sau ce îți dorești doar de dragul de a avea o iubită sau un iubit așa cum poate vezi în jur. A fi “single” este mult mai bine decât a fi într-o relație nepotrivită sau care nu te face fericit.

Ignoră cuplurile

Într-o societate care prezintă în toate filmele, reclamele și emisiunile ideea de a fi îndrăgostit ca un ideal, e greu să nu te simți de parcă ești singura persoană “single”. De asemenea, există posibilitatea să întâlnești oameni care să te întrebe de ce ești singur, chiar să sugereze că ceva ar fi în neregulă cu tine dacă ești “single” și fericit! Cel mai bun răspuns este “prefer să fiu single” și Tu ce părere ai despre asta?

încercarea de a muta focusul conversației către altceva. În fond, a fi sau a nu fi într-o relaţie ţine, în cea mai mare parte, de alegerea fiecăruia la un anumit moment.

Tu ce simţi când vezi un cuplu fericit? Te inspiră sau, mai degrabă, te simţi invidios?

Gândește-te la beneficii

Unul dintre marile beneficii pe care le ai este faptul că poți să îți investești timpul și energia în lucruri care te pasionează cu adevărat, fără a fi constrâns. Gândește-te la toate opțiunile pe care le ai, ești tânăr, liber și independent! În ce ai vrea să investeşti acest timp al tău?